Vragen over online betalen.

Is online betalen veilig?

Dankzij onze betaalpartner Ogone beschikken we over een veilig en betrouwbaar betaalsysteem waardoor je er zeker van bent dat de betaling veilig verloopt. Je betaalgegevens en creditcardinfo worden enkel gebruikt voor de betaling en worden nooit vrijgegeven aan andere partijen.

Welke betaalmiddelen kunnen gebruikt worden?

Betaal een je aankoop met een van volgende betaalmogelijkheden:
Bancontact / Mister Cash
Maestro
Visa
MasterCard
ING HomePay
CBC Online
KBC Online

Hoe kan ik als bedrijf een factuur ontvangen van mijn online bestelling?

Tijdens het afrekenen kun je kiezen voor "ik wil een factuur". Wanneer je product geleverd wordt zal hier ook een factuur bijzitten.

Vragen over online bestellen.


Kan ik telefonisch een bestelling plaatsen?

Je kan telefonisch geen bestelling plaatsen. Mocht je vragen hebben tijdens het bestelproces via de webshop kan je steeds contact opnemen met onze winkel.

Kan ik mijn bestelling via de webshop annuleren?

Tot zolang de bestelling niet ‘geplaatst’ is, heeft er geen bestelling plaats gevonden. Van zodra je akkoord gaat met betaling en er betaald is, is de bestelling geplaatst. Wil je de bestelling toch annuleren? Neem dan zo snel mogelijk contact op met onze winkel zodat zij jouw bestelling kunnen annuleren.

Kan ik een bestelling plaatsen via email?

Je kan geen bestelling plaatsen via e-mail. Mocht je vragen hebben tijdens het bestelproces via de webshop kan je wel steeds onze winkel mailen. We beantwoorden zo snel mogelijk jouw mailtje.

Kan ik vanuit het buitenland bestellen?

De bestelling kan in principe uit elk land komen, de levering gebeurd momenteel enkel in Belgie of Nederland.


Vragen over je levering.

Wat zijn mijn verzendkosten?

€5.90 voor een verzending in Belgie. Vanaf een bestelling van €75.00 is de levering op onze kosten!

Kan ik mijn pakket volgen?

Voorlopig kun je de bestelling nog niet volgen via track & trace. Kies je voor afhaling in de winkel, dan word je via mail op de hoogte gebracht van zodra de zending is toegekomen in de winkel.

Wat is de levertermijn?

Als je jouw aankoop onmiddellijk online betaalt (niet via overschrijving), dan zal je bestelling binnen 3 werkdagen aankomen.

Wat zijn de levermogelijkheden?

  • Levering thuis of op het werk
  • Afhalen in onze winkel

Wat als ik niet thuis ben op het moment van levering?

Als je hebt gekozen voor een levering aan huis, moet je een ontvangstbewijs tekenen voor ontvangst.

Ben je niet thuis? Dan steekt de postbode een briefje in de bus met het adres waar je jouw bestelling kan gaan ophalen. Je neemt best het briefje mee naar het postkantoor. De postbode zal het pakketje dus niet voor de voordeur achterlaten als je er niet bent.


Vragen over retourneren of ruilen.

Kan ik mijn aangekochte goederen retourneren?

Als het aangekochte artikel niet naar wens is, kan de klant op basis van het verzakingsrecht het artikel binnen de 14 werkdagen na levering terugzenden naar A Propos (retourneren). Het artikel moet vergezeld zijn van het aankoopbewijs. Sommige producten die voorzien zijn van een verpakking kunnen geretourneerd worden indien de verpakking ongeschonden is. Na het openen of wijzigen van de verpakking die het artikel geheel of gedeeltelijk bedekt, kan de klant niet meer verzaken aan de aankoop.

Indien de klant de artikelen die hij ontving langer dan 14 werkdagen behoudt, wordt hij geacht de betreffende artikelen definitief te hebben gekocht.


Register

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password