IITTALA


Er zijn 22 producten.

Item 1-12 van 22 in totaal item(s)

OVER IITTALA

Volgens Iitala moeten objecten onderscheidend, combineerbaar en multifunctioneel zijn. Wij kunnen niet anders dan achter hun filosofie staan. Een combinatie van expertise en slimme samenwerkingen met top-designers maakt Iittala een succesvol bedrijf.

ESTHETIEK EN FUNCTIONALITEIT 

We reizen doorheen de tijd naar het jaar 1881. Ergens in het zuiden van Finland bevindt zich de glasfabriek van Petrus Magnus Abrahamsson in het dorpje Iittala. Hier wordt glas geblazen, geperst, gelakt, geverfd en geëtst op artisanale wijze. Naarmate de tijden veranderen, veranderde deze glasfabriek mee. De mondiale decoratieve focus werd verplaatst naar functionaliteit en esthetiek in de jaren 30. Designers als Alvar Aalto, Aino Aalto en Kaj Franck zijn echte pioniers voor deze tijd en brachten met hun designskills Iittala tot het merk wat het nu is.

HOE SIMPLICITEIT EEN KLASSIEKER BLIJFT 

Het doel van Iittalla is om esthetische, duurzame en functionele producten op de markt te brengen. Het Teema servies is hier een mooi voorbeeld van. Dit is ontworpen door Kaj Franck in 1952 en is nog steeds een topper in de Iittala collectie. Elk product is gebaseerd op drie simpele vormen: een cirkel, een vierkant en een rechthoek. Het is de simpliciteit en esthetiek dat het tot een succesvol product gebracht heeft. Wij houden ervan om het Teema servies te combineren met het speelse Origo servies. Bekijk zelf eens wat jij leuk vindt en combineer erop los. We bieden servies en decoratie van Iittala aan.

Register

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password