GUBIPOSTMODERNISTISCH DESIGN STOELEN VAN GUBI

Bij Gubi noemen ze zichzelf de schattenjagers van de designwereld. Deze bijnaam is heel toepasselijk gezien de gehanteerde werkwijze. Gubi laat zich inspireren door iconische meubelstukken van de jaren 30 tot de jaren 70, en vindt deze opnieuw uit. Zo heb je de Bestlite-collectie, geïnspireerd op de Bauhaus-lampen van Robert Dudley Best. Iets uit het verleden halen en in een geslaagd nieuw jasje steken, dat vinden we bij A Propos bewonderenswaardig!

Gubi is een Deens familiebedrijf opgericht in 1967 door het koppel Lisbeth en Gubi Olsen. Het bedrijf staat bekend voor het verleggen van de grenzen binnen design, en met succes! Zo creëerde het bedrijf een unieke postmodernistische stijl dat erg in trek is bij het publiek. Het succes werd beantwoord bij de creatie van de Gubi-stoel die het in samenwerking met Komplot Design maakte. De Gubi-stoel ontving verschillende awards en wist een plekje in de vaste collectie van het MoMa te veroveren.

LAAT JE PRIKKELEN BIJ A PROPOS WOONCULTUUR

Gubi betekent kortom design dat de zintuigen stimuleert en dat het verleden en heden combineren. Volgens Gubi moet goed design een verhaal vertellen en de vaardigheid hebben om de lijnen van de tijd te doen vervagen. Zo is er de Beetle-collectie die in samenwerking met GamFratesi gemaakt is. Deze bijzonder mooie stoelen zijn op de organische vorm van een kever gebaseerd. Ben je geprikkeld door de filosofie van Gubi? Bij A Propos hebben we een overvloed aan tafels, stoelen, barstoelen, bijzetzetels en verlichting van Gubi in de aanbieding.

Ontdek online al onze topfavoriet: de Beetle van Gubi! Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

Register

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password